Etureidet & lonkankoukistajat

Täsmätreeni

Vartalon taivuttaminen eteenpäin voi olla yhtä tuskaa.
Joskus syynä on pitkittynyt kipu/kireys reisi- ja pakaralihasten liitoskohdassa.
Aina kun luulet vaivan jo kadonneen, se iskeekin uudelleen.
Lääke ei löydy venytyksistä, vaan hamstring-lihasten toimintakykyä edistävistä harjoitteista.


Tämä Täsmätreeni on sinulle oikea valinta, jos…

  • istut paljon ja olet muutenkin liikaa paikoillaan
  • takareitesi on kireä, etkä pysty tarttumaan varpaisiin polvet suorina
  • haluat nauttia liikkumisesta ilman takareiden kipuilua
  • arvostat sitä, että löydät avun yhdestä paikasta aina tarvittaessa

Passiivinen elämäntyyli vaikuttaa kehoon. Istuessa polvet ovat yleensä koukussa ja takareiden hamstring-lihakset siten lyhentyneessä tilassa. Kun tätä jatkuu tarpeeksi pitkään, seurauksena on lihasten kiristyminen. Toisaalta takareisien kiristymistä voi aiheuttaa yksipuolinen kuormitus, kuten runsas kävely, pyöräily tai hölkkääminen. Olipa syy kumpi tahansa, takareiden Täsmätreeni palauttaa takareiden lihasten toimintakyvyn ja auttaa usein myös alaselän kipuihin.

Hamstring-lihasten tärkeimmät tehtävät ovat koukistaa polvea ja osallistua lonkan ojennukseen. Jos takareiden lihakset eivät toimi niin kuin niiden pitäisi, alaselän lihakset joutuvat tekemään ylimääräistä työtä. Liiallisesta kuormituksesta taas voi seurata erilaisia kiputiloja. Elastiset ja toimintakykyiset takareidet ovatkin yksi hyvän ryhdin ja selkäterveyden kulmakivistä. Lisäksi niillä on keskeinen rooli esimerkiksi juoksemiseen ja hyppäämiseen liittyvässä voimantuotossa.

MILLAINEN TREENI ON?


Tämä ei todellakaan ole treeni, jossa istutaan venytysasennossa ja toivotaan takareisien venyvän. Tässä tulee lämmin ja seuraavana päivänä saattaa hyvinkin tuntua lihasarkuutta. Voimantuottoa vaativia harjoitteita on mukana jo pelkästään siksi, että virheellisen lantioasennon takia hamstring-lihaksia uhkaa jatkuva ylivenymisen riski. Tilanteen hallitsemiseen tarvitaan voimaa. Lisäksi aktiivinen lihastyö valmistaa hamstringit vastaanottamaan venymistä paremmin.

Takareisiä siis voi ja kannattaa venyttää, mutta vain kun lihas on vastaanottavainen venytykselle. Treeni alkaakin valmistavilla harjoitteilla, jotta tehokkaimmat täsmäharjoitteet varmasti löytävät perille. Näitä harjoitteita harva tekee bongatessaan uusia ideoita netistä ja siksikin tulokset jäävät heikoiksi.

Täsmätreeniä pystyy tekemään kuka tahansa ja se kestää vain 30 min.
Ensimmäisten viikkojen jälkeen voit poimia harjoituksesta itsellesi kaikkein parhaiten toimivat osat ja keskittyä niihin. Treenin käyttöoikeus on 12 kk eli voit tehdä harjoituksen niin usein kuin haluat vuoden aikana.

Treeniä varten tarvitset sopivan alustan, lisäksi hyödyllisiä apuvälineitä ovat tuoli, iso pyyhe ja pieni pallo.

Treeniä kannattaa tehdä kolmesti viikossa ensimmäisen parin viikon ajan, jotta saadaan aikaiseksi riittävä harjoitusvaikutus. Tänä aikana huomaat todennäköisesti jo merkittävää muutosta. Ensimmäisen kuukauden jälkeen yleensä riittää, että teet treenin vain kerran viikossa.

Huom! Jos havaitset merkittävää puolieroa vasemman ja oikean välillä, niin tee rohkeasti enemmän toistoja heikommalle puolelle, jotta ero alkaa tasoittua.


ASIAKKAILTA TULLEITA KYSYMYKSIÄ

1. Mikään tavallinen venytysasento ei onnistu…miten tämä olisi erilainen?
Tässä treenissä ei venytysasennoilla ole olennaista merkitystä. Tärkeämpää on lihastyö, jota teet. Eli luultavasti treeni on hyvinkin erilainen kuin ennen tekemäsi.

2. Mitä jos se ei toimikaan minulle ja menee rahat hukkaan?
Toistaiseksi vielä kukaan tätä Täsmätreeniä tehnyt ei ole sanonut, että ei olisi yhtään toiminut. Jos kuitenkin näin kävisi, eli tekisit tunnollisesti ohjeiden mukaan etkä huomaa mitään muutosta, niin pistä meille sähköpostia ja annamme kyllä rahasi takaisin.

3. Tarviiko treenissä paljon tilaa tai jotain välineitä?
Jumppamaton verran tilaa riittää. Lisäksi kannattaa ottaa valmiiksi tuoli, pyyhe ja pieni pallo, jos satut sellaisen omistamaan.

4. Onko Exercisemasterin verkkokaupasta ostaminen turvallista? 
– Kyllä on, 100 % turvallista.
Tutustu toimitusehtoihimme ja maksa turvallisesti verkkopankissa tai pankki-/luottokortilla. Voit maksaa myös MobilePaylla tai liikuntaetujen verkkomaksulla (Smartum, Edenred, ePassi).


Jos ostossa tulee ongelmia tai sinulla on kysyttävää tuotteesta, niin ethän epäröi ottaa yhteyttä: info@exercisemaster.fi

Asiakkaiden kokemuksia:

Meni kyllä takareiden harjoittaminen kerralla ihan uusiksi. Harmittaa, etten aikaisemmin löytänyt tätä!
Sebastian, helsinki
Niin yksinkertaiset liikkeet, että naurattaa. Ja niin nopeasti tuloksia, että vaan hymyilyttää. 🙂
Susanna Salonen

Siirry tilaamaan

TÄSMÄTREENI: takareidet

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
47 €

Yhdellä ostolla 12 kk käyttöaika, joka päättyy automaattisesti.