LIIKKUVUUSVALMENTAJA

Kouluttaudu liikkuvuusvalmentajaksi

SEURAAVA VERKKOKOULUTUS ON 1.9.-30.10.2024
Ilmoittautuminen on nyt auki

KOULUTUSSISÄLTÖ

Laajuus: 50 h

 • Yleisimpien liikkuvuusharjoitteluun liittyvien ennakkoluulojen kohtaaminen
 • Liikkuvuusharjoittelun fysiologia eli olennaisimmat faktat ihmiskehosta liikkuvuuden kannalta
 • Liikkuvuuden testaaminen: teoria ja käytäntö
 • Liikelaajuudet ja liikehallinta – erottamaton kaksikko
 • Liikkuvuusharjoittelun yleiset menetelmät ja tehokeinot sekä niiden toteutus käytännössä
 • Liikkuvuusharjoittelun ohjelmointi eli miten rytmittää harjoittelu, miten valita oikea menetelmä ja miten luoda menetelmään sopivia harjoitteita
 • Käytännön harjoitteet eri liikkuvuusharjoittelun menetelmiin

Lisäksi opit, mitä tarkoittaa liikkuvuusrajoitteen poistamisen prosessi, hyvä ja paha kipu liikkuvuusharjoittelussa, miten huomioida pelot ja muita aiheeseen liittyviä psykologisia tekijöitä. Perehdymme myös keskeisiin valmentajan taitoihin, kuten uuden taidon opettaminen ja kehittäminen.

HINNASTO

Voit suorittaa koulutuksen täysin etäkoulutuksena, jolloin hinta on 527 euroa (425 eur + alv).
Lisäksi voit halutessasi osallistua lähikoulutukseen lisämaksua vastaan. Lähikoulutukseen osallistumisoikeus on kaikilla jotka osallistuvat liikkuvuusvalmentajan verkkokoulutukseen tai ovat osallistuneet aikaisemmin järjestettyihin verkkokoulutuksiin.

Verkkokoulutus sisältää:

 • Todistus hyväksytysti suoritetusta koulutuksesta
 • Oikeus koulutusmateriaalien katseluun koulutuksen ajan
 • Oikeus jatkaa kaikkien materiaalien käyttöä koulutuksen jälkeen liittymällä valmentajayhteisöön
 • Näkyvyyden koulutettujen Liikkuvuusvalmentajien listassa Exercisemasterin kotisivulla
 • Oikeus osallistua veloituksetta M-Circuitin ohjaajakoulutukseen (arvo 195 eur)


Lähikoulutuksen hinta on 299 € sisältää ALV

Lähikoulutus sisältää:

 • Majoituksen 2hh huoneessa täysihoidolla lähijakson ajan ( 1hlö huone mahdollista majoituskapasiteetin salliessa lisämaksulla)
 • Halutessasi todistus lähikoulutuksesta

Lähikoulutus ilman majoitusta, sisältäen lounaan ja päivällisen lauantaina ja lounaan sunnuntaina 230€ sisältää ALV

Seuraavat lähikoulutukset:

 • 21.-22.9.2024 Varala
 • 30.11.-1.12.2024 Kisakallio

Lähikoulutukseen osallistumioikeus on kaikilla jotka osallistuvat tai ovat aikaisemmin osallistuneet liikkuvuusvalmentajan verkkokoulutukseen. Ilmoittautuminen lähikoulutuksiin on käynnissä. Voit ilmoittautua lähikoulutukseen täyttämällä alta löytyvän lomakkeen.

Lähikoulutuksen keskeiset sisällöt:

 • Liikkuvuusrajoitteen poistamisen prosessi käytännössä, sisältäen: liikkuvuustestaus ja testitulosten tulkinta, sopivien harjoitusmenetelmien valitseminen ja harjoitusohjelman luominen.
 • Liikkuvuusharjoittelun menetelmien havainnollistaminen ja harjoittelu käytännössä

KOULUTUKSEN JÄLKEEN:


Koulutuksen suorittaneilla on mahdollisuus liittyä Exercisemasterin valmentajayhteisön jäseneksi.
Valmentajayhteisö tarjoaa sinulle mahdollisuuden jatkaa kehittymistä koulutuksen jälkeen.
Exercisemasterin valmentajayhteisön jäsenyys (vapaaehtoinen) maksaa 19 €/kk (15,32 eur + alv).
Jäsenyys laskutetaan puolivuosittain (1.1.-30.6. ja 1.7.-31.12.) tai kalenterivuosi kerrallaan.

Jäsenyyden kautta kaikki koulutuksen materiaalit pysyvät jatkuvasti käytössäsi.
Saat kutsun Exercisemasterin valmentajien Zoom-koulutuksiin säännöllisin väliajoin.
M-Circuit® – ja M-Circuit® Recovery-harjoituskokonaisuuksien jatkuva katseluoikeus.
Lisäksi saat alennuksia Exercimasterin koulutuksista, tuotteista ja workshopeista.
Esimerksiksi -50 % alennus seuraavista:
– Liikkuvuus & Voima -verkkoympäristö
– Lasten liikkuvuus -verkkoympäristö
– Lasten liikkuvuusohjaajan koulutus

KOULUTUKSEN KESTO JA NÄYTTÖTYÖ:

Koulutus toteutetaan ajallisesti joustavana omatoimisena verkko-opiskeluna aikavälillä 1.9.-30.10.2024.
Lisäksi pidämme tehokkaita kaksipäiväisiä lähijaksoja eri puolilla Suomea. Lähijaksot täydentävät ja syventävät osaamistasi. Lähijaksoon osallistuminen on vapaaehtoista.
Pelkkään lähijaksoon osallistumalla ei ole mahdollista suorittaa Liikkuvuusvalmentajan koulutusta ja saada todistusta.

Koulutukseen liittyvän näyttötyön voit palauttaa jostavasti oman aikataulun mukaan koulutuksen aikana tai milloin tahansa sen jälkeen.

PERUUTUSEHDOT:

Kaksi viikkoa ennen verkkokurssia voi peruuttaa veloituksetta.
Sen jälkeen palautamme puolet koulutuksen hinnasta.

Koulutuksen alkamisen jälkeen ei ole peruutusoikeutta, vaikka koulutus jäisi kesken.
Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle (ehdot täyttävälle) henkilölle samalla maksulla koulutuksen alkamiseen saakka.

Lähikoulutuksissa veloitukseton peruutus on mahdollista 42 vrk ennen koulutusta.
Sen jälkeen peritään 50-100 % hinnasta peruutuksen ajankohdasta riippuen.
Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle (ehdot täyttävälle) henkilölle samalla maksulla koulutuksen alkamiseen saakka.

HAKUOHJEET

Siirry täyttämään hakulomake suoraan tästä.

Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet Liikkuvuusvalmentajat:

Koulutettuja Liikkuvuusvalmentajia on jo yli 130.
Lista yhteystietoineen alla excel-tiedostona.

Katso tunnelmia valmentajakoulutuksen lähijaksosta:

Koulutuksen käyneiden kokemuksia:

Se, että lähdin tähän koulutukseen ja pääsin tekemään näyttötyön, on kehittänyt uteliaisuuttani, luovuuttani, uskoa itseeni sekä innostusta kehittyä tässä eteenpäin. Koen sen olevan hyvin arvokas oppi!”
Elina Torres
valmentaja
Koulutus ylitti omat ajatukset ja tavoitteet. Halusin päivittää vanhat ajatusmallit ja oppia uutta, jota voi hyödyntää niin joukkueen kuin asiakkaiden kanssa. Näin todella tapahtui! 
Koulutus eteni hyvällä suunnitelmalla ja oli laadukasta. Materiaalit olivat selkeitä ja viikoittainen työmäärä videokoulutuksen kanssa oli sellainen, että päivätyötäkin tekevänä koulutuksen pystyi käymään. Näkee, että Jarkko ja Roosa ovat rautaisia ammattilaisia, jotka haluavat jakaa omasta laajasta osaamisestaan. 
Koulutusryhmässämme oli todella paljon osaamista ja osallistujilla oli erilaista koulutustaustaa, joten aina jollain oli hyviä ratkaisuja mahdollisissa ongelmatilanteissa. Valmentajayhteisön tuki jatkuu myös koulutuksen jälkeen. Hyvä lisä liikkuvuusvalmentajakoulutuksessa oli mahdollisuus suorittaa Mobility Circuitin ohjaajakoulutus, jonka yhteydessä oma liikkuvuutenikin koheni!” 
esa virta
lentopallovalmentaja, personal trainer
“Pyrin olemaan ajanhermolla koko ajan ja liikkuvuusharjoittelu on ollut mielenkiinnon kohteeni jo pitkään. Exercisemasterin järjestämään koulutukseen lähdin mukaan, koska koen liikkuvuusharjoittelun erittäin tärkeäksi ja halusin laajentaa näkemystäni asiassa lisää. Tiesin muiden koulutusten kautta Jarkosta ja Roosasta, ja osasin odottaa suositusten perusteella laadukasta opetusta.
Ja sitä se todellakin oli! Olen ollut koulutukseen erittäin tyytyväinen. Opetus on ollut laadukasta ja palautteen on saanut todella nopeasti. Huomaa, että kouluttajat haluavat pyyteettömästi viedä liikkuvuuden ilosanomaa eteenpäin. Ryhmässä oli myös valtava
osaamisen taso ja sieltä pystyi ammentamaan lisää tietoa. Tältä pohjalta on hyvä lähteä vetämään omia ryhmiä ja ohjaamaan yksilöasiakkaita.
arja toivanen
fysioterapeutti, pilates-, fasciaMethod, joogaohjaaja
Koulutus vastasi odotuksiani antaen uusia ideoita ja toisaalta vahvistaen omia ajatuksiani. Kun samalla olen käynyt toiminnallisen anatomian koulutuksia läpi, palaset tuntuvat loksahtelevan nyt mukavasti kohdilleen. Päivätyössäni asiakaskuntani on työikäisiä ja heille pystyn tästä koulutuksesta heti ammentamaan lisämausteita treeneihin. Koulutus eteni sopivissa osissa eteenpäin, ja yhteiset zoom-sessiot olivat hyviä ventilointipaikkoja, mikäli tuntui ettei pysy kärryllä.”
päivi kinnunen
fysioterapeutti, personal trainer
“Lähdin mukaan Exercisemasterin Liikkuvuusvalmentajan koulutukseen syventääkseni osaamistani liikkuvuusharjoittelussa. Hyvä liikkuvuus ja liikehallinta ovat keskeisessä roolissa kamppailulajiharjoittelussa, mutta myös muussa liikunnassa. Haluan tarjota ohjatessani parasta mahdollista osaamista, siksi halusin juuri tähän koulutukseen. Olen ollut todella tyytyväinen ja olen saanut tästä paljon uutta osaamista!”
jarkko honkanen
kamppailuvalmentaja, liikuntaneuvoja, personal trainer
“Prosessi itsessään oli arvokas ja opin paljon uutta. Taustastani johtuen dynaamiset harjoitteet olivat ennestään tuttuja, mutta monipuolisempien liikkuvuusliikkeiden lisääminen nuorten harjoitusohjelmaan toi paljon lisäarvoa niin pelaajille kuin minullekin. Liikepankkien monipuolisuus on iso laari mistä ammentaa. Nuoret joutuvat keskittymään eri lailla. Huomattavasti vähemmän on ollut näitä ”pieniä loukkaantumisia”, mitä aiemmin tuli kovatempoisista otteluista. 
 Nivusvammoja ei ole ollut, selkeää edistymistä liikeradoissa on tapahtunut ja moni pelaaja tekee harjoituksia myös meidän harjoitusten ulkopuolella, koska siitä on ollut selkeää hyötyä. Lihakset eivät mene samalla tavalla jumiin ja on helpompi jatkaa harjoittelua seuraavana päivänä. Syvä usko ja luottamus on siihen, että nämä jäävät rutiineiksi myös muualle pelaamaan lähdettäessä.”

Maija sivonen
jalkapallovalmentaja
Tämä koulutus oli erinomaisen kattava, itselleni paikoin jopa haastava, mutta niinhän koulutuksien tulee ollakin. Toin heti harjoitteita treeneihimme ja jalostin fysiikkatreeniämme jo koulutuksen aikana. Itsestään selvyyksiä ei ole mielekästä opiskella kursseilla. Yleensä sain päivän sisällä vastauksen askarruttaviin kysymyksiin eli se kuuluisa feedback tuli nopeasti, eikä vain vastaukset, vaan pohdinta miten ja miksi. 
Tulen varmasti käyttämään oppejani sekä jatkamaan liikkuvuusharjoittelun omaksumista osaksi harjoituksiamme tulevaisuudessa. Koulutus kokonaisuudessaan antoi enemmän kuin osasin ikänäkään odottaa. Koulutus avasi minulle ikään kuin uuden oven, jonka taakse pääsin kurkistamaan. Suosittelen lämpimästi tätä koulutusta kaikille liikkuvuuden merkityksestä kiinnostuneille!
Teijo reunanen
kamppailuvalmentaja
Kurssin materiaalit ovat mielestäni olleet laadukkaita. Erityisesti liikkuvuuden osatekijät ja liikkuvuuden fysiologia toivat itselleni paljon uutta tietoa. Tämä olikin isoin tavoite itselleni kurssiin liittyen. Haluan kiittää teitä kurssista jo tässä vaiheessa!
Tuomas rahkonen
Ammattivalmentaja, nuorten koripallomaajoukkue
Lähdin mukaan kehittämään omaa ammattitaitoa ja saamaan lisätukea valmennustoimintaani. Haluan kehittää asiakkaiden liikkuvuutta, jotta heidän toiminta- ja suorituskyky olisi mahdollisimman hyvä. 
Koulutus on ollut sisällöltään monipuolinen ja antanut uutta näkökulmaa ja ymmärrystä liikkuvuuden kehittämiseen. Luentojen sisällöt ovat olleet todella mielenkiintoisia. Lisäksi LIVE-zoomeissa on päässyt kuulemaan muiden ajatuksia ja etenemistä tässä koulutuksessa. Myös koulutuksessa olevien yhteinen keskustelupalsta on hyvä lisä. Ja kaikille live-harjoituksille sekä videotallenteille annan pelkkää peukkua!
meri viljanen
liikuntakoordinaattori
Kurssi oli kokonaisuudessa todella hyvä, ja antoi työkaluja jatkoa varten. Oli myös todella hienoa, että kurssin pystyi tehdä omalla aikataululla. ”Testikysymykset” luentojen jälkeen ja lopputyö teki kurssista todella tehokkaan. Antoi isommin syytä kertaa asioita ja käydä ne huolella läpi. Liikkuvuustestauksen tekeminen antoi lisää ymmärrystä sekä tarvittavaa kokemusta. Lopuksi haluan vielä nostaa esiin erinomaiset liikevideot, jotka antoivat tärkeitä harjoitteita omaan liikepankkiin.
thomas jalas
Suomen Paralympiakomitea
Halusin saada uutta osaamista ja uusia ideoita omaan valmennustyöhöni. Koulutus täytti kaikki odotukseni moninkertaisesti. Koulutuksen myötä ymmärrykseni liikkuvuusongelmien syistä nousi uudelle tasolle, ja sain työkaluja niiden ratkaisemiseksi. Olen muuttanut treenien rakennetta ja lisännyt erilaisia liikkuvuusharjoitteita – sekä alkulämmittelyihin että tekniikkatreenin sisään. Muutos alkoi näkyä jo muutamassa viikossa harrastajien liikkuvuuden positiivisena kehityksenä. Valmiiksi hyvän liikkuvuuden omaavilla harrastajilla kehitys on vastaavasti näkynyt voiman ja kontrollin paranemisena. Kiitos Jarkko ja Roosa erittäin hyvästä koulutuksesta. Olen varmasti mukana jatkossakin.
mikko anttila
Valmentaja
Tämä koulutus antaa yllättävän paljon sekä ajankohtaista tietoa että käytännön työkaluja kokeneemmallekin ohjaajalle. Liikkuvuuteen on pureuduttu nyt oikein kunnolla, eikä vain pintapuolisesti. Luennot ovat selkeät, mutta silti perusteelliset. Testipatteristo on monipuolinen. Suosittelen tätä koulutusta erityisesti kaikille liikunnanohjaajille ja valmentajille, mutta myös ihan kaikille muile liikkuvuuden kehittämisestä kiinnostuneille. Liikkuvuusprosessi on viety nyt toiselle tasolle.
eeva beckford
Jooga- ja Pilatesohjaaja, Personal Trainer
Liikkuvuusvalmentajan koulutus sopi omiin tarpeisiin ja PT-koulutuksen jatkoksi jokseenkin täydellisesti. Sisältöön on koottu kaikki olennainen valmentajan työkaluineen riittävän tiiviinä pakettina. Materiaalien aikataulutus auttoi pitämään yllä sopivaa etenemistahtia. Jarkon ja Roosan ammattitaito ja valmennuksellinen ote eivät niinikään oikein jättäneet toivomisen varaa! Suurkiitos!
pia laine
Valmentaja
Liikkuvuusvalmentajan koulutus oli sisällöltään aivan mahtava ja erittäin antoisa! Tulen varmasti hyödyntämään oppimaani tulevaisuudessa. Isot plussat myös siitä, että olette oikeasti kiinnostuneita koulutettavistanne ja kyselette perään. Ohjaustehtäviin päätyessä aion ehdottomasti hankkia myös M-Circuitin ohjaajalisenssin, juuri nyt se ei vain ole ajankohtainen.
julia korhonen
Opiskelija (Liikunnanohjaaja AMK)

HAKEMUS KOULUTUKSEEN: