K50 LIIKKUVUUSHARJOITTELU

TEHOKKAIN KEINO KEHOSI VANHENEMISTA VASTAAN

Asioista luopuminen on luonnollinen osa vanhenemisen prosessia.
On kuitenkin eri asia hyväksyä tosiasiat ja tehdä voitavansa niiden puitteissa, kuin luovuttaa.
Omia mieliharrastuksia jatkaa mielellään niin kauan kuin keho sallii.

Lihasvoima vähenee, selkäranka kangistuu ja vähän kaikkien nivelten liikelaajuus tuntuu heikentyvän.
Siihen päälle vielä jokin akuutti kipu, niin luovuttamispäätös on liiankin helppo tehdä.
Sinettinä toimii usein joku arjen stressitekijä.
Ja sitten harmittaa.

K50 Liikkuvuusharjoittelu on luotu juuri siksi, ettei tarvitse harmitella, miten huonoon kuntoon olet itsesi päästänyt.
Tule rohkeasti mukaan, niin pääset nauttimaan tämän verkkoympäristön eduista milloin vain ja voit elää sellaista elämää kuin haluat!


HIDASTEITA VOI OLLA, MUTTA EI ANNETA NIIDEN MUODOSTUA ESTEIKSI!


“Polven päällä ei oikein pysty olemaan. “
“Jatkuva nousu lattialta ylös ja takaisin treenin aikana on turhauttavaa.”
“Tasapaino ei mahdollista kaikkien liikkeiden tekemistä, niin osa jää tekemättä.”
“Treeni tuntuu etenevän välillä ihan liian nopeasti.”

Esimerkiksi tällaiset esteet saattavat estää harjoittelun kokonaan, kun tuntuu, että treeni ei ole minulle sopivaa.
Onneksi nyt on!

K50 Liikkuvuusharjoittelu vastaa kaikkiin tärkeimpiin iän myötä esiin nouseviin haasteisiin. Olemme kuunnelleet tarkalla korvalla, mitä esteitä ihmiset eniten kokevat, ja huomioineet ne. K50 harjoitteet pystyt tekemään! Pidät huolta kehosi joustavuudesta ja liikeratojen säilymisestä, samalla kehität liikehallintaa, lihaskuntoa ja tasapainoa.

Luvassa on…

  • yksittäisiä liikemalleja, joihin voit tutustua omaan tahtiin
  • tuoliharjoitteita
  • pikatreenejä, joilla teet 7-10 minuutissa ihmeitä kehollesi
  • perusteellisempia 20-30 min treenejä, joilla huollat koko kehosi

LIIKERADAT OVAT OMISSA KÄSISSÄSI!


Iän myötä nivelten sidekudoksen määrä kasvaa ja nestepitoisuus pienenee.
Näiden vaikutuksen huomaat siitä, että nivelen liikelaajuus alkaa heikentyä.
Polvet tuntuvat kankeilta koukistaa tai olkanivel pistää vastaan kättä nostaessa.

Yhdestä asiasta olemme kuitenkin vakuuttuneita:
liikelaajuudet pysyvät hyvinä vanhuuteen asti säännöllisellä liikkuvuusharjoittelulla. Vanhenemista ei voi täysin estää, mutta pystyt hidastamaan sen mukanaan tuomia vaikutuksia enemmän kuin luultavasti uskotkaan.

K50 Liikkuvuusharjoittelun avulla kehität kykyäsi olla rennompi ääriasennoissa ja pystyt käyttämään suurempia liikelaajuuksia. Tämä ei tarkoita vain parempaa venymistä, vaan liikkeissä tarvittavan voiman ja hallinnan paranemista.

LIIKEHALLINTA NÄKYY ARJESSA


Monet harjoitusmenetelmät tähtäävät parempaan venymiseen ja ehkä siinä sivussa asentohallintaan. Mutta miten hyvin onnistut säilyttämään hallinnan liikkeessä?

Tässä kohdassa astutaan K50 Liikkuvuusharjoittelun ytimeen. Autamme sinua kehittämään liikkeen tarkkuutta suurillakin liikelaajuuksilla ja hallitsemaan liikettä kaikissa nivelkulmissa. Tuloksena on vaivaton liike ja parantunut toimintavalmius.

K50 Liikkuvuusharjoittelu koostuu harjoitteista, jotka pistävät tekemään töitä hallinnan eteen liikkeen kasvaessa ja lihasten pidentyessä. Eli ponnistellakin pitää. Liikkeet ovat kuitenkin sellaisia, että pystyt tekemään niitä juuri siitä lähtötasosta, missä olet. Aloittaminen ei tarvitse jännittää!

Liikkeitä tehdään monipuolisesti eri liikesuuntiin, jotta kehonhallinnasta tulee kokonaisvaltaista. Vähitellen huomaat, että asentohallinta säilyy myös liikkeessä. Tähän ei päästä paikallaan tehtävillä venytyksillä, vaan tarvitaan asteittain vaikeutuvia liiketehtäviä.


LIHASKUNNON MERKITYSTÄ EI PIDÄ VÄHÄTELLÄ!


Sarkopenia tarkoittaa lihasmassan ja voiman vähenemistä, ja sen joutuu jokainen meistä jossain vaiheessa kohtaamaan. Vähäinen fyysinen aktiivisuus nopeuttaa rappeutumisprosessin etenemistä ja vastaavasti lisäämällä lihasten käyttöä alat välittömästi korjata tilannetta. Kävely tai venyttely eivät valitettavasti riitä kamppailuun sarkopeniaa vastaan. Tarvitaan harjoittelua, jossa on tarpeeksi lihastyötä. Aktiiviset, tarkkaan ja hallittuun voimantuottoon perustuvat, liikkuvuusharjoitteet tuovat kaivatun avun.

ENTÄ TASAPAINO?


Tasapainon merkityksestä ikävuosien kertyessä tuskin tarvii mainita.
Tasapaino perustuu toisaalta ennakointiin ja toisaalta jatkuvaan aisti-informaation perustuvaan reagointiin. Mitä paremmin tämän reagoinnin eri tasot reflekseistä lihasten automaattisiin aktivoitumismalleihin ja tahdonalaiseen liikehallintaan toimii, sitä parempi on tasapaino. Sitä paremmin pysyt pystyssä.

Ikääntyminen vaikuttaa tasapainoon heikentävästi ja määrätietoinen harjoittelu vahvistavasti. Erot samanikäisten välillä voivat tästä johtuen olla valtavia.
Kaikissa ikävaiheissa pystyt parantamaan omaa tasapainoasi tekemällä K50 Liikkuvuusharjoittelua. Ja se todellakin kannattaa.

MITEN KOVAA JA KUINKA USEIN?


Voit tehdä tämän verkkoympäristön treenejä tehdä niin paljon kuin hyvältä tuntuu. Toisaalta saatat myös treenata liian paljon tai kovaa suhteessa siihen, mitä kehosi jaksaa ottaa vastaan. Syy löytyy lihasten takaa, hermoston ja hormonien toiminnasta.
Itselle sopivan treenimäärän ja -intensiteetin löytäminen onkin hyvin tärkeää.

Yksi selkeimpiä merkkejä siitä, että treenin määrä tai teho on mitoitettu liian suureksi, on univaikeudet. Heräily kesken unien ja palautumaton olo herätessä kertovat ylikuormituksesta – joka ei taatusti muutu paremmaksi kuormitusta lisäämällä.

Aivomme tulkitsevat todella monia päivän tapahtumia stressiksi ja vastaavat siihen ainoalla osaamallaan tavalla eli lisäämällä stressihormonien eritystä. Tärkeä mekanismi, jota vastaan ei missään nimessä kannata taistella.

Kannattaa aloittaa maltilla ja lisätä määrää/tehoa asteittain.

Kokeile pakettiin kuuluva ensimmäinen pikatreeni tästä:

Asiakkaiden kokemuksia:

Etenkin kiertoliikkeet ja kahdeksikot olen oitis ottanut osaksi aamurutiinia!
Pitkään harkitsin, mutta en kyllä kadu tätä investointia. Olen saanut uutta ideaa ja puhtia kehonhuoltorutiineihin. On kyllä ihan huippujuttu tämä. Lämmin ja luja suosotus!
Tiina PErämäki
Tehty ja toimii, hiki tuli ilman riehumista! Kyllä tuntui hyvältä vaikka paketti ei ihan koko ajan pysynyt kasassa. Tekonivelleikkauksesta edelleen toipuvalle erinomainen harjoitesarja. Oli juuri sopiva ja teki jäykälle selälle niiiiin hyvää! Tasapainoa haastaa ja huomaa aika nopeasti myös tasapainon ja puolierojen kehitystä. Paras investointi kyllä tämä, tarvitsen tätä todella.
Paula Larsén
Esimerkiksi harjoitus 2 oli jo todella tehokas ja vaati keskittymistä. Muutamaa tuoliharjoitustakin testasin ja löysin heti hyvän harjoitteen lonkankoukistaja/pakaralihaksen jäykkyyteen! Hyviä treenejä kyllä tarjolla ja treenit eivät ole liian pitkiä, joten on helpompi saada rutiiniksi!
Terttu Nuutinen
Liikkeet ja harjoitteet ovat hyviä, videot selkeitä ja voit poimia eri osioista juuri siihen hetkeen parhaiten sopivat harjoitteet. Kokeilin vastikään kaikki tuoliharjoitteet läpi ja liikkeet olivat sopivan kevyitä kun itsellä oli lepopäivä omista treeneistä. Mulle tämä tasapaino ja liikkuvuus auttaa salibandyssä ja maastopyöräilyssä. Mutta suosittelen lämpimästi K50 Liikkuvuusharjoittelua kyllä ihan kaikille jotka haluavat pysyä liikkeessä ja saada lisää liikkuvuutta.
oili flinck
Harjoitukset ovat hyviä ja selkeitä sekä sopivan mittaisia. Harjoitus 2 oli rankin tukijalan nilkalle.
virpi koivisto
K50 on taattua tavaraa. Kivasti tuolla aamunsa avaa. Näillä on saatu avattua jumissa olevaa olkapäätä ja saatu vahvistettua kuluneen polven lihaksistoa. Kiitos näistä! Tällä hetkellä tämä on iso osa treenaamistani.
Marko ylinen

Siirry tilaamaan

K50 Liikkuvuusharjoittelu

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
190€

Näet kaikki sisällöt 12 kk ajan tilauksen alkupäivästä laskien. Tilaus päättyy automaattisesti.