TÄSMÄTREENI NILKKA JA POHJE / päättymätön

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
Suljettu
Aloita
Tämä kurssi on tällä hetkellä suljettu

KUUKAUDESSA NILKKA VAHVAKSI JA LIIKKUVAKSI!

Tämä on täsmätreeni, joka tähtää nilkan liikkuvuusrajoitteiden poistamiseen ja nilkan toimintakyvyn parantamiseen. Nilkat kantavat koko kehon painoa, joten niihin syntyy herkästi kiristyksiä. Toisaalta haasteena voi olla nilkan tarkka hallinta, jonka puute voi johtaa nyrjähdyksiin. Tämä harjoitus vastaa kumpaankin haasteeseen.

Nilkkanivelen ylempi osa huolehtii koukistuksesta ja ojennuksesta, kun taas alempi osa vastaa sivusuuntaisesta taittumisesta. Yhdessä ne mahdollistavat nilkan pyörimisen eli rotaation. Nilkka osallistuu likipitäen kaikkeen jaloilla tapahtuvaan voimantuottoon, joten sen toimintakyky on todella tärkeässä roolissa. Puutteet nilkan toimintakyvyssä voivat olla este voimantuoton kehittymiselle ja riski loukkaantumiselle.

Treeni alkaa nilkan passiivisen liikeradan vapauttamisella ja jatkuu siitä aktiivisen liikeradan harjoittamiseen. Näiden nilkan rotaatiokykyä kehittävien harjoitteiden jälkeen siirrytään voimantuottoa ja motorista hallintaa kehittäviin harjoitteisiin.

Treenissä hyödynnetään monipuolisesti liikkuvuusharjoittelun menetelmiä, kuten dynaamisia ja isometrisiä harjoitteita. Kokeneen valmentajan ohjeiden avulla ne on erittäin helppo tehdä. Treeni kestää alle 20 min, joten sen ehtii tehdä kiireisempinäkin päivinä.

Treeniä kannattaa tehdä kolmesti viikossa ensimmäisten neljän viikon ajan, jotta saadaan aikaiseksi riittävä harjoitusvaikutus. Tänä aikana huomaat todennäköisesti jo merkittävää muutosta. Ensimmäisen kuukauden jälkeen yleensä riittää, että teet treenin vain kerran tai kaksi kertaa viikossa.


Harjoitusvideo: