Lasten liikkuvuus -verkkoympäristö

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
Suljettu
Aloita
Tämä kurssi on tällä hetkellä suljettu

TERVETULOA LASTEN LIIKKUVUUSVALMENNUS -VERKKOYMPÄRISTÖÖN!

Lapsi on luonnostaan liikkuva. Voit auttaa häntä pysymään sellaisena!

Liikkuvuuden pysymistä hyvänä uhkaa kaksi asiaa: iän myötä lisääntyvä passiivisuus ja liian yksipuolinen harjoittelu. Näihin molempiin ratkaisu on lapsille sopivan liikkuvuusharjoittelun ottaminen mukaan lapsen arkeen ja lajiharjoitteluun.

Tämä verkkoympäristö on luotu lasten kanssa toimiville urheilulajien ohjaajille ja valmentajille rikastamaan ja monipuolistamaan päivittäisiä lajiharjoituksia sekä liikunnanopettajille opetussuunnitelman mukaisten liikuntatuntien tueksi. Lasten liikkuvuusvalmennus sopii myös vanhemmille, jotka haluavat lisätä omaa ymmärrystään lapsen monipuolisesta harjoittelusta ja panostaa kotona toteutettavaan yhdessä tekemiseen.

Tärkeintä lasten liikkuvuuden ylläpitämisessä ja kehittämisessä on vaikuttaa päivittäiseen tekemiseen. Liikkuvuutta ylläpitävät oheistreenit ovat hyvä lisä ja tuki muuhun harjoitteluun, mutta todelliset vaikutukset tulevat päivittäisen harjoittelun kautta. Tavoitteenamme on lisätä ymmärrystä liikkuvuusharjoittelusta ja antaa käytännön työkaluja ja harjoitusmalleja siihen, kuinka liikkuvuutta voidaan lisätä ja ylläpitää arkiharjoituksissa osana lajiharjoitusta tai liikuntatuntia.

Meillä on vuosien kokemus siitä, miten lapset motivoidaan tekemään laajoja liikeratoja. Osaamme toimia niin, että kaikilla on hauskaa, eikä lapsille synny huonoja mielikuvia omasta liikkuvuudestaan.
Olemme koonneet tätä tietotaitoa Lasten liikkuvuus -verkkoympäristöön. Pystyt avullamme arjen kiireen keskelläkin suunnittelemaan innostavia ja tuloksia tuovia harjoituksia. Annamme kaipaamaasi taustatukea ja itseluottamusta, kun pohdit, miten lasten liikkuvuutta oikein tulisi kehittää.

Verkkoympäristö opastaa kädestä pitäen, miten lapsen liikkuvuutta kannattaa mitata helposti toteuttavien testien avulla. Opit, miten testitulosten perusteella asetetaan selkeät kehitystavoitteet sekä yksilötasolla että joukkueena toimittaessa. Käymme läpi liikkuvuusharjoittelun menetelmiä, jaamme laajan kirjon erilaisia harjoitteita ja opastamme niiden käyttöön. Toivottavasti saamme sinutkin ihastumaan liikkuvuusharjoitteluun ja tuomaan sen osaksi lasten arkea!

SISÄLLÖISTÄ VASTAAVAT EXERCISEMASTERIN PERUSTAJAT JARKKO MÄKINEN JA ROOSA NÄRHI

Nykyään olympialaisiin tähtäävien urheilijoiden ammattivalmentajana ja maajoukkuevalmentajana tunnettu Jarkko Mäkinen on myös kasvatustieteiden tohtori, joka tutki oppimista ja motivaatiota työkseen 10 vuoden ajan. Tieteellinen osaaminen yhdistettynä lähes 30 vuoden käytännön valmennuskokemukseen takaa tälle verkkokurssille vertaansa vailla olevat lähtökohdat. Jarkon näkemys siitä, miten lapsen liikkumista ohjataan motivaatiota kasvattaen, näkyy verkkokurssin kaikissa osissa.

Roosa Närhi on useita satoja lapsia liikuttavan urheiluseuran päätoiminen valmennuspäällikkö sekä suomen taekwondomaajoukkueen valmentaja. Hänen käsialaansa ovat useimmat verkkokurssin malliharjoitteet, joita on todella helppo soveltaa omaan ohjaukseen. Roosan pitkä kilpaurheilu-ura näkyy ymmärryksenä siitä, miten harjoitteista saadaan tarvittaessa todella haastavia. Toisaalta hän osaa johdatella ja koukuttaa aiheeseen kaikkein kielteisimminkin suhtautuvat lapset liikkuvuusharjoittelun saloihin. Pääset hyödyntämään tätä osaamista erityisesti verkkokurssin viimeisessä osiossa, jonne on kerätty kenttätestattuja ja toimiviksi todettuja malliharjoituksia vuosien varrelta.

SISÄLTÖ

OSA 1: LAPSEN LIIKKUVUUSHARJOITTELUN PERIAATTEET

 • miten ohjata lapsen liikkumista niin, että motivaatio kasvaa ja oppimista tapahtuu?
 • mitä fysiologisia erityispiirteitä tulee ottaa huomioon lasta ohjatessa?
 • miten kehittää liikelaajuksia ja liikehallintaa yhdessä?

OSA 2: LAPSEN LIIKUVUUSHARJOITTELUN TOTEUTTAMINEN

 • mitä, milloin ja miten?
 • liikkuvuuden huomioiminen arkiharjoittelussa -> tuntisuunnitelman malli
 • motivoinnin ja leikinomaisuuden huomiointi
 • paljonko pitää tehdä kehittyäkseen, entä mikä riittää ylläpitoon?

OSA 3: LAPSEN LIIKKUVUUDEN TESTAAMINEN

 • helposti toteutettavat testit vahvuuksien ja kehityskohteiden tunnistamiseen
 • motivoivat tavoitteet liikkuvuuden kehittämiseen

OSA 4: LAPSEN LIIKKUVUUSHARJOITTELUN MENETELMÄT

 • staattiset venytykset
 • dynaamiset ja ballistiset harjoitteet

OSA 5: LAPSEN LIIKUVUUSHARJOITTELUN MALLIHARJOITTEET, JOTKA TESTATUSTI TOIMIVAT JA INNOSTAVAT LAPSIA HARJOITTELEMAAN

 • mallirutiinit alkulämmittelyihin
 • yksin tehtävät harjoitteet
 • parin kanssa tehtävät harjoitteet
 • ryhmässä tehtävät harjoitteet

KÄYTTÖOHJEET:

 • Suosittelemme aloittamaan katsomalla osan 1 videot. Mikäli sinulle herää kysymyksiä tai haluaisit keskustella lisää, käy kommentoimassa sivun lopusta löytyvälle keskustelualueelle. Voit luoda keskustelualueella oman aloituksen tai vastata jo olemassa oleviin keskustelunavauksiin.
 • Osasta 2 löydät tulostettavat liikkuvuustestikortit. Testien sisällöt löydät videoilta.
 • Osa 5 sisältää malliharjoitteet. Harjoitteet on jaoteltu yksin tehtäviin, pareittain tehtäviin sekä ryhmässä toteutettaviin harjoitteisiin. Hyödynnä harjoitteita sellaisenaa tai parasta, eli “varasta ja tee paremmaksi” omaan tarkoitukseesi.