Kaikki kurssit

Mobility Circuit 12 kk
M-CIRCUIT on liikkuvuusharjoitus, jossa hiki virtaa ja kuormitat kehosi lihaksistoa monipuolisesti!
Harjoitukset perustuvat Exercisemasterin kymmeneen erilaiseen liikkuvuusprogressioon.

Jokainen harjoitus kestää noin 45 min ja sisältää:

- hermostoa rauhoittavat alkupyörittelyt
- harjoitukseen valmistava lämmittely
- liikkuvuusprogressioihin perustuva kuntopiiri (3x7min)
- rauhoittava jäähdyttely


Harjoitukset näkyvät tällä valmennusalustalla, joten voit tehdä harjoitukset missä ja milloin itsellesi parhaiten sopii. Harjoitteluun tarvitset vain nettiyhteyden ja jumppamaton. Harjoitus ei vaadi muita välineitä ja voit toteuttaa sen pienessä tilassa kotioloissa.

KÄYTTÖOHJEITA

Kotitreenipaketissa on yhteensä 16 erilaista treeniä, joista viimeinen on eräänlainen bonustreeni (yhteenvetoa muista treeneistä).

15 varsinaista treeniä koostuu viidestä kolmen treenin jatkumosta eli treenit 1-3 ovat samaa jatkumoa, samoin 4-6, 7-9, 10-12 ja 13-15.
Jatkumo tarkoittaa sitä, että kolme peräkkäistä harjoitusta muodostavat loogisen asteittain vaikeutuvan kokonaisuuden, kunnes siirrytään uusiin haasteisiin ja aloitetaan seuraava kolmen harjoituksen setti taas helpoimmasta tasosta.
Yhteen jatkumoon kannattaa käyttää TARPEEKSI aikaa ennen siirtymistä seuraavaan, samoin yhden jatkumon sisällä jokaiseen treeniin kannattaa käyttää TARPEEKSI aikaa ennen siirtymistä seuraavaan.
Paljonko on tarpeeksi, on hyvin yksilöllistä.
Yksi kolmen treenin jatkumo toimii kehittävästi helposti ainakin 4-6 viikon ajan. Tämä tarkoittaa, että viikko tai kaksi kannattaa viettää yhden ja saman harjoituksen parissa.
Kokemuksemme mukaan samaa harjoitusta kannattaa tehdä 3-6 kertaa ennen siirtymistä seuraavaan riippuen siitä, kuinka paljon haasteita se tarjoaa. Yhden kerran jälkeen alat vasta päästä sisään harjoitukseen, joten ethän riennä seuraavaan liian nopeasti!


Näillä ohjeilla pääset todennäköisesti niihin fiiliksiin ja hyötyihin, joita konsepti voi parhaimmillaan tarjota.
M-Circuit kuormittaa elimistöä erityisesti hermolihasjärjestelmän osalta, jonka vuoksi peräkkäisinä päivinä harjoittelua ei kannata tehdä ainakaan kovin paljoa. Useimmille 2-3 harjoitusta viikossa on sopiva määrä, jolla kehitystä tulee nopeasti.


M-Circuitia voi verrata esimerkiksi kamppailulajien liikesarjoihin, jotka pysyvät samoina ja joiden parissa harjoitellaan koko elämän ajan. Eri ikävaiheissa niistä saa erilaisia hyötyjä ja oivalluksia, ja sama pätee myös M-Circuitiin!
Täydellistä liikettä ja aukotonta ymmärrystä omasta kehosta ei ole olemassa, mutta niitä kohti pyrkiminen on arvokas elämänmittainen matka. Hyvää matkaa!
Äijätreeni - voimaa ja liikkuvuutta kenelle tahansa
Nyt on tehty voiman ja liikkuvuuden kehittäminen helpoksi!
Simppelin tehokas 10 liikkeen harjoitusohjelma, joka säännöllisesti tehtynä kehittää merkittävästi sekä liikkuvuutta että voimatasoja. Tavoitteena on harjoituksen avulla rakentaa kivuton, tasapainoinen ja toiminnallisesti vahva keho. Valmennukseen kuuluu myös Päivittäiset pyörittelyt- video, jossa on yli 40 simppeliä liikettä. Niiden säännöllinen tekeminen tekee melkein ihmeitä kehon hyvinvoinnille, joten ne kannattaa opetella!

Videoiden avulla pystyt toteuttamaan harjoituksesi missä ja milloin tahansa.
Liikkuvuusharjoittelun perusteet
Sisältää luennon, joka perustuu tieteellisiin tutkimuksiin, mutta on kansantajuisesti esitetty. Luennon keskeisiä aiheita ovat:

- mitä on hyvä liikkuvuus?
- TOP5 liikkuvuusharjoittelun syyt
- liikediagrammin häiriintyminen
- staattiset harjoitteet liikkuvuusharjoittelun perustana
- staattisten harjoitteiden rajoitteet ja syyt niiden toimimattomuuteen
- dynaamisten harjoitteiden hyödyt ja oikeat suoritustavat

Luennon lisäksi kurssi sisältää aihetta käytännössä havainnollistavan opetusvideon sekä kaksi harjoitepankkia, joissa esitellään yhteensä 50 dynaamista liikkuvuusharjoitetta. Ensimmäinen video esittelee harjoitteita lihasryhmittäin tai liikeketju kerrallaan. Toinen video on omistettu tehokkaiksi havaittujen yhdistelmäharjoitteiden esittelemiseen.

Verkkoalustan sisäisellä keskustelupalstalla pääset halutessasi myös kysymään ja keskustelmaan liikkuvuusharjoittelusta, samoin tämän valmennuksen suljetussa Facebook-ryhmässä.

FIKSU STARTTI-VALMENNUS
Onnittelumme siitä, että olet päättänyt aloittaa treenit!

Ei ole yhdentekevää, miten toimii, kun tauon jälkeen vihdoin pääsee treeneihin. Äkillinen harjoitusmäärän kasvu lisää vammariskiä. Siksi paluu harjoituksiin kannattaa tehdä huolella, jotta harjoittelu ei lopu ennen kuin on kunnolla alkanutkaan. Tämä valmennus auttaa sinua treenaamaan fiksusti!

Tässä valmennuksessa saat viiden viikon valmennusohjelman, jonka avulla treenaat tuloksekkaasti ja ennaltaehkäisten loukkaantumisia. Kaikki materiaalit ovat käytössäsi 12 viikon ajan.

VALMENNUS SISÄLTÄÄ:

- viisi viikkoa kestävän valmennusohjelman, joka ohjaa millaisella harjoitusmäärällä sekä harjoitusteholla sinun tulisi harjoitella missäkin vaiheessa

- viisi 45 min kestoista Mobility Circuit-harjoitusta, jotka ovat osana valmennusohjelmaa (Huom! nämä viisi harjoitusta on valittu laajemmasta kokonaisuudesta, jossa niillä on eri numerot kuin tässä - ei kannata hämmentyä tästä)

- yksi palauttava M-Circuit RECOVERY-harjoitus

- päiväkohtaiset harjoitussisällöt

- Valmennukseen osallistuvien keskustelufoorumin, jossa voit kysyä muilta osallistujilta sekä valmentajilta

Valmennusohjelmassa harjoitusmäärät on merkitty minuutteina ja kunkin viikon tehot on kuvattu prosentteina suhteutettuna sinun omaan suorituskykyysi. Näin ohjelma sopii sekä aloitteleville että kokeneemmille kuntoilijoille. Ohjelma sisältää myös kysymyksiä, joihin viikoittain vastaamalla pystyt tulkitsemaan kehosi tilaa sekä tekemään oikeat valinnat treenimäärien ja tehojen suhteen.

Valmennuksen kaikki materiaalit ovat käytössäsi 12 viikon ajan ostopäivästä.
Halutessasi ehdit tekemään ensin perustason ohjelman 5 viikkoa ja sen perään edistyneen tason ohjelman 5 viikkoa!

HUOM! Luentojen perässä on lyhyitä kysymyksiä, jotka varmistavat sisällön ymmärtämistä. Saat ne näkyviin klikkaamalla "poistu kokoruudun näkymästä"!
TÄSMÄTREENI: ETUREISI JA LONKANKOUKISTAJAT
Tämä täsmätreeni auttaa erityisesti alaselän kipuihin. Alaselän kivut johtuvat hyvin usein siitä, että kiristyneet lonkankoukistajat eivät pysty hoitamaan niille kuuluvia tehtäviä ja selkä kuormittuu liikaa. Selkävaivojen nopean helpottumisen lisäksi treeni parantaa alaraajojen lihasten elastisuutta ja toimintakykyä.

Treeni alkaa etureittä rentouttavilla harjoitteilla, jotta lonkankoukistajien täsmäharjoitteet varmasti löytävät perille. Treenissä hyödynnetään monipuolisesti liikkuvuusharjoittelun menetelmiä, kuten dynaamisia, isometrisia ja staattisia harjoitteita. Kokeneen valmentajan ohjeiden avulla ne on erittäin helppo tehdä.

Harjoituksen kesto on 30 min.

Treeniä kannattaa tehdä kolmesti viikossa ensimmäisten neljän viikon ajan, jotta saadaan aikaiseksi riittävä harjoitusvaikutus. Tänä aikana huomaat todennäköisesti jo merkittävää muutosta. Ensimmäisen kuukauden jälkeen yleensä riittää, että teet treenin vain kerran tai kaksi kertaa viikossa.
TÄSMÄTREENI: Takareidet
Passiivinen elämäntyyli näkyy herkästi takareisien kireydestä johtuvina selkäkipuina, sillä istuessa polvet ovat hyvin usein koukussa ja takareiden hamstring-lihakset siten lyhentyneessä tilassa. Kun tätä jatkuu tarpeeksi pitkään, seurauksena on lihasten kiristyminen. Toisaalta takareisien kiristymistä voi aiheuttaa yksipuolinen kuormitus, kuten runsas kävely tai hölkkääminen. Olipa syy kumpi tahansa, tämä harjoitus auttaa.

Hamstring-lihasten tärkeimmät tehtävät ovat koukistaa polvea ja osallistua lonkan ojennukseen. Jos takareiden lihakset eivät toimi niin kuin niiden pitäisi, esimerkiksi alaselän lihakset joutuvat tekemään ylimääräistä työtä. Liiallisesta kuormituksesta taas voi seurata erilaisia kiputiloja. Elastiset ja toimintakykyiset takareidet ovatkin yksi hyvän ryhdin ja selkäterveyden kulmakivistä. Lisäksi niillä on keskeinen rooli juoksemiseen ja hyppäämiseen liittyvässä voimantuotossa.

Tämä harjoitus ei todellakaan ole treeni, jossa istutaan venytysasennossa ja toivotaan takareisien venyvän. Tässä tulee lämmin ja seuraavana päivänä saattaa hyvinkin tuntua lihasarkuutta. Voimantuottoa vaativia harjoitteita on mukana jo pelkästään siksi, että virheellisen lantioasennon takia hamstring-lihaksia uhkaa jatkuva ylivenymisen riski. Tilanteen hallitsemiseen tarvitaan voimaa. Lisäksi aktiivinen lihastyö valmistaa hamstringit vastaanottamaan venymistä paremmin.

Takareisiä siis voi ja kannattaa venyttää, mutta vain kun lihas on vastaanottavainen venytykselle. Treeni alkaakin valmistavilla harjoitteilla, jotta tehokkaimmat täsmäharjoitteet varmasti löytävät perille. Treenissä hyödynnetään monipuolisesti liikkuvuusharjoittelun menetelmiä, kuten dynaamisia, isometrisia ja staattisia harjoitteita. Kokeneen valmentajan ohjeiden avulla ne kaikki on erittäin helppo tehdä.
Treeni kestää 30 min. Treeniä varten tarvitset sopivan alustan, lisäksi hyödyllisiä apuvälineitä ovat iso pyyhe ja pieni pallo.

Treeniä kannattaa tehdä kolmesti viikossa ensimmäisten neljän viikon ajan, jotta saadaan aikaiseksi riittävä harjoitusvaikutus. Tänä aikana huomaat todennäköisesti jo merkittävää muutosta. Ensimmäisen kuukauden jälkeen yleensä riittää, että teet treenin vain kerran tai kaksi kertaa viikossa. Treenin käyttöoikeus jatkuu kertamaksulla kolmen kuukauden ajan!
TÄSMÄTREENI: nilkka ja pohje
KUUKAUDESSA NILKKA VAHVAKSI JA LIIKKUVAKSI!

Tämä on täsmätreeni, joka tähtää nilkan liikkuvuusrajoitteiden poistamiseen ja nilkan toimintakyvyn parantamiseen. Nilkat kantavat koko kehon painoa, joten niihin syntyy herkästi kiristyksiä. Toisaalta haasteena voi olla nilkan tarkka hallinta, jonka puute voi johtaa nyrjähdyksiin. Tämä harjoitus vastaa kumpaankin haasteeseen.

Nilkkanivelen ylempi osa huolehtii koukistuksesta ja ojennuksesta, kun taas alempi osa vastaa sivusuuntaisesta taittumisesta. Yhdessä ne mahdollistavat nilkan pyörimisen eli rotaation. Nilkka osallistuu likipitäen kaikkeen jaloilla tapahtuvaan voimantuottoon, joten sen toimintakyky on todella tärkeässä roolissa. Puutteet nilkan toimintakyvyssä voivat olla este voimantuoton kehittymiselle ja riski loukkaantumiselle.

Treeni alkaa nilkan passiivisen liikeradan vapauttamisella ja jatkuu siitä aktiivisen liikeradan harjoittamiseen. Näiden nilkan rotaatiokykyä kehittävien harjoitteiden jälkeen siirrytään voimantuottoa ja motorista hallintaa kehittäviin harjoitteisiin.

Treenissä hyödynnetään monipuolisesti liikkuvuusharjoittelun menetelmiä, kuten dynaamisia ja isometrisiä harjoitteita. Kokeneen valmentajan ohjeiden avulla ne on erittäin helppo tehdä. Treeni kestää alle 20 min, joten sen ehtii tehdä kiireisempinäkin päivinä.

Treeniä kannattaa tehdä kolmesti viikossa ensimmäisten neljän viikon ajan, jotta saadaan aikaiseksi riittävä harjoitusvaikutus. Tänä aikana huomaat todennäköisesti jo merkittävää muutosta. Ensimmäisen kuukauden jälkeen yleensä riittää, että teet treenin vain kerran tai kaksi kertaa viikossa. Treenin käyttöoikeus jatkuu kertamaksulla kolmen kuukauden ajan!
M-Circuit RECOVERY 3 kk
Recovery koostuu kuudesta erilaisesta harjoituksesta. Niistä jokainen toimii itsenäisenä harjoituksena, jota voit tehdä koska tahansa. Jokaisen harjoituksen kesto on noin 30 minuuttia. Viisi harjoitusta yhdessä muodostavat kokonaisvaltaisen kehon hyvinvoinnista huolehtivan harjoitusohjelman, joka sisältää liki 70 erilaista harjoitetta!

Recoveryn tärkein tavoite on vaikuttaa hyvinvointiin hermolihasjärjestelmään kohdistuvien harjoitteiden kautta. Harjoitukset noudattavat osittain M-Circuitista tuttua kaavaa, mutta totetus on hyvin paljon rauhallisempi, eikä "urheilullisimpia" liikkeitä ole mukana ollenkaan. Tätä harjoitusta pystyy tekemään jokainen ja sen hyödyistä pääsee nauttimaan, olipa kuntotaso mikä tahansa.

Harjoitteiden säännöllisen tekeminen lisää lihasten elastisuutta, parantaa ryhtiä ja kehonhallintaa.
Ennen kaikkea ne auttavat rauhoittamaan hermostollista ylikuormitusta - siksi sen nimi on Recovery, joka tarkoittaa suomeksi palautumista ja elpymistä rasituksesta.

Harjoituksia suositellaan tekemään vähintään kahdesti viikossa. Ylärajaa ei ole, joten voit tehdä Recoverysta vaikka päivittäisen rutiinin.

Voit seurata meitä myös Facebookissa ja Instagramissa @Liikkuvuusharjoittelu
Halutessasi voit kommentoida M-Circuit Recoveryn tekemisestä saamiasi kokemuksia joko @Liikkuuvuusharjoittelu -somessa tai täällä KESKUSTELUT-osiossa!
M-Circuit PAKETTI I
M-Circuit harjoitukset koostuvat yhteensä viidestä paketista.
Kukin paketti sisältää kolme erillistä 45-minuutin harjoitusta.
Näissä kolmessa harjoituksessa on punaisena lankana kaksi pääliikettä eli "liikkuvuusliikesarjaa".
Harjoituksessa 1 harjoittelemme pääliikkeiden helpointa tasoa, harjoituksessa 2 taso vaikeutuu ja harjoituksessa 3 päästään testaamaan pääliikkeiden vaikeinta tasoa.

Aloita harjoittelu harjoituksesta 1 ja etene seuraavaan, kun huomaat hallitsevasi tason 1 pääliikkeet.

Sopiva harjoitusohjelma on esimerkiksi seuraava:
VIIKOT 1-2 Tee ensimmäistä harjoitusta kahden viikon aikana 2-5 kertaa
VIIKOT 3-4 Tee toista harjoitusta kahden viikon aikana 2-5 kertaa
VIIKOT 5-6 Tee kolmatta harjoitusta kahden viikon aikana 2-5 kertaa

Suosittelemme harjoittelemaan joka toinen tai kolmas päivä, jotta keho ehtii palautua sopivasti, mutta ei liikaa. Tällä on merkitystä sen kannalta, kuinka hyviin tuloksiin pääset kuudessa viikossa.
Mikäli seuraavan tason harjoitteet ovat vielä liian haastavia, jatka harjoittelua aikaisemmalla tasolla.
Ja kun haluat uudenlaisia haasteita, tilaa paketti II verkkokaupastamme.

M-Circuit paketti I, sisältö:

M-Circuit paketti I on viiden M-Circuit paketin ensimmäinen kokonaisuus. Harjoitukset pureutuvat liikkuvuuden tärkeisiin perusasioihin niin etuketjun kuin takaketjun osalta. Harjoitukset painottuvat kiristyneen takareiden vetreyttämiseen ja kyykyn kehittämiseen, mutta samalla koko kehon liikkuvuus saa erinomaista harjoitusta. Tästä on hyvä aloittaa, mutta kuten huomaat, tämänkin paketin kolmas harjoitus tarjoaa jo aikamoisia haasteita.
M-Circuit paketti II
M-Circuit harjoitukset koostuvat yhteensä viidestä paketista.
Kukin paketti sisältää kolme erillistä 45-minuutin harjoitusta.
Näissä kolmessa harjoituksessa on punaisena lankana on kaksi pääliikettä eli "liikkuvuusliikesarjaa".
Ensimmäisessä harjoituksessa tehdään pääliikkeen helpointa tasoa, toisessa harjoituksessa edetään seuraavalle tasolle ja viimeisessä harjoituksessa päästään testaamaan pääliikkeiden vaikeinta tasoa.

Aloita harjoittelu ensimmäisestä harjoituksesta ja etene seuraavaan, kun huomaat hallitsevasi aikaisemman tason pääliikkeet.

Sopiva harjoitusohjelma on esimerkiksi seuraava:
VIIKOT 1-2 Tee ensimmäistä harjoitusta (nro 4) kahden viikon aikana 2-5 kertaa
VIIKOT 3-4 Tee toista harjoitusta (nro 5) kahden viikon aikana 2-5 kertaa
VIIKOT 5-6 Tee kolmatta harjoitusta (nro 6) kahden viikon aikana 2-5 kertaa

Suosittelemme harjoittelemaan joka toinen tai kolmas päivä, jotta keho ehtii palautua sopivasti, mutta ei liikaa. Tällä on merkitystä sen kannalta, kuinka hyviin tuloksiin pääset kuudessa viikossa.
Mikäli seuraavan tason harjoitteet ovat vielä liian haastavia, jatka harjoittelua aikaisemmalla tasolla.
Kun haluat uudenlaisia haasteita, tilaa harjoituskokonaisuus III verkkokaupastamme.

Paketti II sisältö:

M-Circuit paketti II on jatkoa M-Circuit paketille I. Harjoituksissa kehitetään esimerkiksi askelkyykkyä, helpotetaan pakaralihasten kireyttä sekä voidellaan lonkkanivelten rotaatiot kuntoon. Erityisesti paketin viimeisessä harjoituksessa tasapainon haastaminen astuu mukaan kuvioon ja yllättävän nopeasti tuloksia tuovalla tavalla.
M-Circuit paketti III
M-Circuit harjoitukset koostuvat yhteensä viidestä paketista.
Kukin paketti sisältää kolme erillistä 45-minuutin harjoitusta.
Näissä kolmessa harjoituksessa on punaisena lankana on kaksi pääliikettä eli "liikkuvuusliikesarjaa".
Ensimmäisessä harjoituksessa tehdään pääliikkeiden helpointa tasoa, toisessa harjoituksessa taso vaikeutuu hieman ja kolmannessa harjoituksessa päästään testaamaan pääliikkeiden vaikeinta tasoa.

Aloita harjoittelu ensimmäisestä harjoituksesta ja etene seuraavaan, kun huomaat hallitsevasi aikaisemman tason pääliikkeet.

Sopiva harjoitusohjelma on esimerkiksi seuraava:
VIIKOT 1-2 Tee ensimmäistä harjoitusta (nro 7) kahden viikon aikana 2-5 kertaa
VIIKOT 3-4 Tee toista harjoitusta (nro 8) kahden viikon aikana 2-5 kertaa
VIIKOT 5-6 Tee kolmatta harjoitusta (nro 9) kahden viikon aikana 2-5 kertaa

Suosittelemme harjoittelemaan joka toinen tai kolmas päivä, jotta keho ehtii palautua sopivasti, mutta ei liikaa. Tällä on merkitystä sen kannalta, kuinka hyviin tuloksiin pääset kuudessa viikossa.
Mikäli seuraavan tason harjoitteet ovat vielä liian haastavia, jatka harjoittelua aikaisemmalla tasolla.
Kun haluat uudenlaisia haasteita, tilaa harjoituskokonaisuus IV verkkokaupastamme.

Paketti III sisältö:

M-Circuit paketti III on jatkoa M-Circuit paketeille I ja II. Harjoitukset vievät aktiivisen liikkuvuutesi uudelle tasolle. Harjoitukset vaikeutuvat asteittain niin, että paketin viimeisessä harjoituksessa kovimmatkin tekijät saavat todennäköisesti pistää koko keskittymisensä peliin. Ota haaste vastaan ja huomaa, miten jo pienelläkin harjoitusmäärällä voi syntyä isoja tuloksia.
M-Circuit paketti IV
M-Circuitin harjoitukset on jaettu viiteen loogisee pakettiin.
Kukin paketti kestää kuusi viikkoa ja sisältää kolme erillistä 45-minuutin harjoitusta.
Näissä kolmessa harjoituksessa on punaisena lankana on kaksi pääliikettä eli "liikkuvuusliikesarjaa".
Ensimmäisessä harjoituksessa tehdään pääliikkeiden helpointa tasoa, toisessa harjoituksessa taso vaikeutuu hieman ja kolmannessa harjoituksessa päästään testaamaan pääliikkeiden vaikeinta tasoa.

Aloita ensimmäisestä harjoituksesta ja etene seuraavaan, kun huomaat hallitsevasi aikaisemman tason pääliikkeet.

Sopiva harjoitusohjelma on esimerkiksi seuraava:
VIIKOT 1-2 Tee ensimmäistä harjoitusta (nro 10) kahden viikon aikana 2-5 kertaa
VIIKOT 3-4 Tee toista harjoitusta (nro 11) kahden viikon aikana 2-5 kertaa
VIIKOT 5-6 Tee kolmatta harjoitusta (nro 12) kahden viikon aikana 2-5 kertaa

Suosittelemme harjoittelemaan joka toinen tai kolmas päivä, jotta keho ehtii palautua sopivasti, mutta ei liikaa. Tällä on merkitystä sen kannalta, kuinka hyviin tuloksiin pääset kuudessa viikossa.
Mikäli seuraavan tason harjoitteet ovat vielä liian haastavia, jatka harjoittelua aikaisemmalla tasolla.
Kun haluat uudenlaisia haasteita, tilaa harjoituskokonaisuus V verkkokaupastamme.

Paketti IV sisältö:

M-Circuit paketti IV on jatkoa M-Circuit paketeille I, II ja III. Kaipaako vartalosi kiertoja tai haluaisitko saada nostettua jalkasi hallitusti ylemmäsi? Nämä harjoitukset on tehty erityisesti näiden asioiden hiomiseen koukuttavan kivoilla harjoitteilla. Kuten aina M-Circuitissa, myös näiden harjoitusten jälkeen huomaat koko kehon saaneen tasapainoisen treenin.
M-Circuit paketti V
M-Circuit harjoitukset koostuvat yhteensä viidestä paketista.
Kukin paketti sisältää kolme erillistä 45-minuutin harjoitusta.
Näissä kolmessa harjoituksessa on punaisena lankana on kaksi pääliikettä eli "liikkuvuusliikesarjaa".
Ensimmäisessä harjoituksessa tehdään pääliikkeiden helpointa tasoa, toisessa harjoituksessa taso vaikeutuu hieman ja kolmannessa harjoituksessa päästään testaamaan pääliikkeiden vaikeinta tasoa.

Aloita ensimmäisestä harjoituksesta ja etene seuraavaan, kun huomaat hallitsevasi aikaisemman tason pääliikkeet.

Sopiva harjoitusohjelma on esimerkiksi seuraava:
VIIKOT 1-2 Tee ensimmäistä harjoitusta kahden viikon aikana 2-5 kertaa
VIIKOT 3-4 Tee toista harjoitusta kahden viikon aikana 2-5 kertaa
VIIKOT 5-6 Tee kolmatta harjoitusta kahden viikon aikana 2-5 kertaa

Suosittelemme harjoittelemaan joka toinen tai kolmas päivä, jotta keho ehtii palautua sopivasti, mutta ei liikaa. Tällä on merkitystä sen kannalta, kuinka hyviin tuloksiin pääset kuudessa viikossa.
Mikäli seuraavan tason harjoitteet ovat vielä liian haastavia, jatka harjoittelua aikaisemmalla tasolla.

Paketti V sisältö:

M-Circuit paketti V on jatkoa M-Circuit paketeille I, II, III ja IV. Nyt saat lisää haasteita taspainolle ja kehonhallinnalle kokonaisvaltaista liikkuvuuden kehittämistä unohtamatta. Nimenomaan tasapainoon ja tarkkaan halliintaan kiteytyy näiden harjoitusten ydin. Maltilliselta tasolta lähdetään, toisessa harjoituksessa lisätään vaikeustasoa ja viimeisessä päädytään erittäinkin vaativiin versioihin pääliikkeistä. Oletko valmis haastamaan itsesi ja antamaan kehollesi uusia ärsykkeitä, joiden myötä nouset liikkuvuuden parhaaseen A-ryhmään?