Koulut voivat tehdä huikean muutokseN lasten ja nuorten liikkuvuuteen

Lapsi nauttii liikkumisesta, kun liike tuntuu hyvältä, eikä satu. Kaikki liikkeet, joita lapsi ei pysty toteuttamaan, jäävät tekemättä. Liikkuvuusrajoitteista voi siten tulla koko lapsen liikkumista rajoittava tekijä.

Yhä useammilla lapsilla liikeradat ovat niin suppeita, ettei perusistunta hyvässä ryhdissä onnistu ja syväkyykkyyn meneminen kantapäät maassa on mahdotonta.  Kuperkeikka sattuu ja pelottaa, koska koko takaketju on niin jumissa, ettei selän pyöristäminen onnistu.
Kun tilanne on tämä, ei ole ihme, ettei liikunta innosta.


pukinmäenkaaren pilotti

Kymmenet opettajat ja sadat peruskouluikäiset oppilaat ovat testanneet hankkeen pilottia lukuvuonna 2022-2023. Kokemukset ovat rohkaisevia ja hanke näyttää vastaavan asetettuihin tavoitteisiin hyvin. Erityisesti päivittäinen pyörittelyrutiini on saanut suuren suosion sen helppouden ja tuloksellisuuden takia.

Nyt on aika viedä hanke myös muihin kouluihin - ehkä teidän kouluun jo syksyllä 2023? Hanke koostuu viidestä jaksosta, jotka ehtii käydä läpi lukuvuoden aikana. Viisi jaksoa yhdessä kattavat koko kehon ja kaikki yleisimmät liikesuunnat. Tuloksena on koulullinen oppilaita, jotka liikkuvat paremmin kuin ennen!

Hanke tukee valtakunnallisen LIIKKUVA KOULU-toiminnan toteutusta.

MITEN MUKAAN?

Otamme uusia kouluja mukaan hankkeeseen hakujärjestyksessä. Tärkeää olisi, että koulusta lähtee mukaan useita opettajia. Yhden innokkaan panos ei vielä saa muutosta aikaan. Toisaalta yksittäisen opettajan panos ei tarvitse olla kovin suuri ja silti oppilaiden liikkumisen määrä voi kasvaa huikeasti. Sitoutuneiden opettajien ryhmä on ainoa kriteeri mukaan pääsemiseen.


Mitä koulu saa?

1. Lähikoulutusta, jossa syvennytään liikkuvuuden kehittämiseen. Opetamme testatusti toimivat keinot, jotka tuovat tulosta ja sopivat koulun arkeen.
2. Verkkoympäristön, jossa on laadukkaat videomateriaalit virikkeeksi ja muistin tueksi. Kattavan harjoitepankin lisäksi jokaiseen jaksoon kuuluu uusi Päivittäinen Pyörittelyrutiini.
3. Testikortit kolmelle eri tasolle. Tavoite on, että jokainen oppilas läpäisisi vähintään ensimmäisen tason testit aina jakson päätteeksi.


MITÄ HANKE KUSTANTAA?

Hanke hinnoitellaan jokaiselle koululle erikseen, keskeinen hinnoitteluperuste on mukaanlähtevien opettajien määrä. Esimerkiksi viiden opettajan tapauksessa ensimmäinen hankevuosi maksaa 250 eur + alv/opettaja ja toinen hankevuosi enää 125 eur + alv./opettaja.  Lisäksi tulee lähitapaamisista kertyvät kustannukset.

Huom! Meidän kannalta ei ole merkitystä, ovatko opettajat yhdestä vai useammasta koulusta.  Tietyllä aluella voi olla järkevää tehdä tilaus yhteistyönä. Tällöin lasku jaetaan koulujen kesken ja hinta/opettaja muodostuu hyvin edulliseksi.

HAE HETI MUKAAN VAPAAMUOTOISELLA SÄHKÖPOSTILLA: info@exercisemaster.fi